Tretí ročník súťaže o 5 mestských parkov Lidl Čistinka

Tretí ročník súťaže o 5 mestských parkov Lidl Čistinka

Mesto Sabinov sa aj tento rok prihlásilo do súťaže o 5 mestských parkov Lidl Čistinka, ktorú vyhlásila spoločnosť Lidl Slovenská republika. O tom, či sa v našom meste vybuduje nový mestský park rozhoduje počet hlasov. Pokúsme sa aj tento rok zabojovať a získať pre naše mesto novú, zelenú "oázu pokoja". Držme si palce a hlasujme! 

Medzi dlhodobé ciele spoločnosti Lidl Slovenská republika patrí ochrana životného prostredia a klímy, podpora zdravého životného štýlu a trávenie času v prírode a podpora zelených aktivít. V súlade s vyššie uvedenými cieľmi sa spoločnosť Lidl rozhodla v spolupráci s mestami, mestskými časťami a obcami v Slovenskej republike realizovať projekt výstavby mestských parčíkov, ktorý nesie názov „Lidl Čistinka - mestský park, čo svet nevidel“. V júli 2024 začne tretí ročník súťaže.

Súťaž prebieha v čase od 29.07.2024 (00:00:00) do 01.09.2024 (23:59:59) na území Slovenskej republiky, a to prostredníctvom oficiálnej webovej stránky www.lidl.sk/cistinka 

Mechanika súťaže

Hlasovanie je zdarma. Široká verejnosť môže hlasovať za svoje mesto/mestskú časť každý deň počas trvania súťaže prostredníctvom webovej stránky www.lidl.sk/cistinka. Na hlasovanie nie je potrebný žiadny kód ani realizovať nákup v predajni Lidl ako tomu bolo v prvom ročníku súťaže. Hlasujúci sa musí prvý krát na web stránke zaregistrovať prostredníctvom telefónneho čísla slovenského mobilného operátora. Jeden registrovaný hlasujúci môže v každom kalendárnom dni počas trvania súťaže odovzdať jeden hlas. Hlasovanie je registrovanému/prihlásenému hlasujúcemu umožnené každý kalendárny deň (vrátane víkendu a sviatkov) počas trvania súťaže.

Kategórie miest

Prihlásené mestá sú opätovne rozdelené do kategórií. Kategórie boli vytvorené na základe počtu obyvateľov s cieľom zabezpečiť rovnosť šancí pre každé mesto. Súťažiť sa bude celkovo v piatich kategóriách podľa počtu obyvateľov. Pri rozdelení miest do jednotlivých kategórií podľa počtu obyvateľov sme vychádzali z aktuálnych údajov o počte obyvateľov miest a obcí Štatistického úradu Slovenskej republiky 2023M04 platných k 31.05.2024.

V každej kategórií sa stáva víťazom mesto, ktoré sa umiestni na prvej priečke s najvyšším počtom získaných hlasov. Na Slovensku teda v roku 2025 vyrastie ďalších 5 mestských parkov - Lidl Čistiniek. Mestá, ktoré vyhrali Lidl Čistinku v prvom a druhom ročníku, neboli do tretieho ročníka oslovené.

Je hlasovanie bezplatné?

Áno, SMS s jednorazovým registračným kódom je bezplatná a aj následné každodenné hlasovanie.

Kedy a kde sa dozviete, ktoré mestá vyhrali?

Predstavitelia výherných miest a mestských častí budú kontaktovaní emailom a telefonicky. Výsledky hlasovania budú zverejňované na webovej stránke www.lidl.sk/cistinka.

Kedy sa začne výstavba vo víťazných mestách?

Výstavbu začneme v spolupráci s víťaznými mestami na jar 2025 tak, aby v letných až jesenných mesiacoch mohli mestské parky – Lidl Čistinky už slúžiť verejnosti. Jesenné a zimné mesiace budú využité na potrebné povolenia na strane mesta.

Ako môže samospráva a obyvatelia podporiť svoje mesto?

Priamo na webovej stránke v sekcii “Na stiahnutie“ (https://cistinka.lidl.sk/na-stiahnutie) sú umiestnené podporené personalizované materiály pre každú zapojenú lokalitu na komunikáciu projektu Lidl Čistinka. Po výbere mesta, ku ktorému chcete materiály stiahnuť, sa vám zobrazí na stiahnutie Facebook post, Facebook cover a plagát. Materiály slúžia mestám, ale aj jednotlivcom na podporu hlasovania a sú prístupné pre všetkých. Podporné materiály môže zdieľať každý, kto chce podporiť svoje mesto či mestskú časť.

Kontakt

Mestský úrad Sabinov
Námestie slobody 57
083 01 Sabinov

Tel. ústredňa : +421 51 4880 422
e-mail : podatelna@sabinov.sk
             msu@sabinov.sk

Technický prevádzkovateľ a správca obsahu