Európsky týždeň mobility začína už 16.9.2024

Európsky týždeň mobility začína už 16.9.2024

Európsky týždeň mobility začína už 16.9. a potrvá do 22.9.2024. Aj naše mesto sa zaregistrovalo do tejto kampane. Preto vás prosíme, aby ste si urobili servis svojich bicyklov, kolobežiek, korčulí, ... či iných ekologických alternatív k osobnej automobilovej doprave a zapojili sa s nami do tejto peknej kampane. :) Ak je to možné, vyskúšajte sa aspoň vo vyhradenom týždni pohybovať bez auta. Urobíte niečo nielen pre nás všetkých, ale rozhodne aj pre seba. Veď pohyb na čerstvom vzduchu je zdravý.

16.9.2024 spustíme pre vás všetkých fotografickú súťaž. 3 víťazov, ktorých fotografia získa najväčší počet lajkov vyhlásime v pondelok 23.9.2024. Viac informácií zverejníme v týždni pred začiatkom kampane. Sledujte našu Fanpage a dozviete sa viac. 

EURÓPSKY TÝŽDEŇ MOBILITY je vlajková kampaň Európskej komisie, ktorá sa každoročne koná v termíne 16. – 22. septembra. Kampaň je ideálnou príležitosťou pre samosprávy, inštitúcie, organizácie, školy a pod. otestovať nové formy čistej mobility, zhodnotiť súčasné dopravné návyky a výzvy a pokročiť smerom k udržateľnejšej mobilite. Témou aktuálneho ročníka kampane je LEPŠIA DOSTUPNOSŤ, mottom CESTUJME ZODPOVEDNE.

Cieľom kampane je zvyšovanie povedomia o udržateľnej mestskej mobilite. Podporuje zmenu správania v prospech aktívnej mobility, verejnej dopravy a iných čistých, inteligentných dopravných riešení. Na Slovensku koordinuje program kampane na národnej úrovni Slovenská agentúra životného prostredia.

 

Kontakt

Mestský úrad Sabinov
Námestie slobody 57
083 01 Sabinov

Tel. ústredňa : +421 51 4880 422
e-mail : podatelna@sabinov.sk
             msu@sabinov.sk

Technický prevádzkovateľ a správca obsahu