Prístavba nových ambulancií k Poliklinike Sabinov, n.o.

Dňa 17.9.2024 bolo vydané kolaudačné rozhodnutie na prístavbu dvoch nových samostatných ambulancií so zázemím, denným stacionárom, toaletou a čakárňou ku Poliklinike Sabinov, n.o. Obidve ambulancie sú zrealizované podľa najnovších zdravotníckych štandardov. V rámci projektu boli vytvorené aj nové parkovacie miesta. Vstup do objektu je bezbariérový a prepojený s existujúcou budovou polikliniky a novovzniknutým parkoviskom od ulice P. Gojdiča. Prístavba má celkovú úžitkovú plochu 142,88 m².

Nosnú konštrukciu stavby tvorí robustný systém základových pásov a pätiek, železobetónových stĺpov, prievlakov a strešnej dosky. Obvodové a vnútorné steny sú zhotovené z energeticky úsporných pórobetónových tvárnic. Strecha je plochá, izolovaná a zaťažená riečnym kamenivom. Nová budova je vybavená modernými inžinierskymi sieťami. Pre zabezpečenie kvalitného vnútorného prostredia bola inštalovaná vzduchotechnika. Interiér je dokončený kvalitnými modernými materiálmi. Podhľady sú kazetové a otvory sú zasklené izolačným trojsklom. Stavebné práce boli zrealizované spoločnosťou Reinter s.r.o. z Humenného.

K prístavbe ambulancií bola doplnená aj výstavba spevnených plôch - parkoviska s kolmým parkovaním v počte 7 ks parkovacích boxov. Túto stavbu realizovala spoločnosť INTERBAU s.r.o., Brezovica. Obe stavby realizovalo mesto Sabinov z vlastných zdrojov. Celkové náklady na obe stavby predstavujú necelých 329 tis. €. 

Nové ambulancie boli pristavené k poliklinike po 34 rokoch. V nových priestoroch bude kardiologická ambulancia. Zároveň sa otvorí nová angiologická (cievna) ambulancia.
Veríme, že moderné vybavenie a príjemné prostredie prispejú k spokojnosti pacientov, a že nové ambulancie rozšíria a skvalitnia poskytovanie zdravotnej starostlivosti v Poliklinike Sabinov, n.o. 

Kontakt

Mestský úrad Sabinov
Námestie slobody 57
083 01 Sabinov

Tel. ústredňa : +421 51 4880 422
e-mail : podatelna@sabinov.sk
             msu@sabinov.sk

Technický prevádzkovateľ a správca obsahu