Čaj o druhej s našimi seniormi

"Každý deň stretnúť človeka, to stačí. A nech sa všetko mení, nech čas uteká, nech zosýpa sa staré a nech sa taví v novom vare, nech tuhne v odolnejšie tvary – a keď aj prídu miesto splnov zmary: nech sa páči, dáš všetko bez ľútosti do kotla premien, do taviacej pece – svoj ošúchaný päták starý, ale každý deň stretnúť človeka. No nie v plači. Nie strachopuda, ktorý narieka.

Každý deň stretnúť človeka. Človeka stretnúť každodenne. Jedno, či náhliš sa, jedno, či ležíš chorý, jedno, či drvíš skaly a prenášaš hory, jedno, či neprijímaš návštevy, jedno, či blúdiš v hmle a cestu hľadáš pustatinou, jedno, či sedíš na lavičke v parku alebo trpíš obrátený k stene." (Ján Kostra - Každý deň)

A tak sme sa 22.10.2024 stretli. V školskej knižnici ZŠ Ul. 17. novembra, deti, pedagógovia, pozvaní hostia a naši seniori. Dali sme si spolu čaj o druhej. Práve v tento deň si kultúrna verejnosť pripomenula 139. výročie úmrtia Pavla Dobšinského. Žiaci privítali seniorov z Jednoty dôchodcov Slovenska pekným programom na ľudovú nôtu. Zarecitovali, zaspievali i zatancovali. Program tohto stretnutia obohatili aj seniori a to prednesom pána Štofaníka, pani Arvayovej, ktorá aj zaspievala ľudové piesne, oblečená v krásnom kroji.

Riaditeľ ZŠ, pán Slavomír Kožár vybral z knihy Slovenské rozprávky od Pavla Dobšinského rozprávku o Jankovi Hraškovi, ktorú si seniori prečítali spoločne s deťmi. Obdarovali sa navzájom, najmä svojou prítomnosťou, pozornosťou jeden k druhému. Deti vyrobili seniorom krásne záložky do kníh a darovali im ich aj obrazom z tvorby žiakov, ktorý nesie názov "Anjel sabinovských seniorov". 

Kontakt

Mestský úrad Sabinov
Námestie slobody 57
083 01 Sabinov

Tel. ústredňa : +421 51 4880 422
e-mail : podatelna@sabinov.sk
             msu@sabinov.sk

Technický prevádzkovateľ a správca obsahu