Skvelá správa pre organizácie, ktoré pomáhajú

Skvelá správa pre organizácie, ktoré pomáhajú

Ministerstvo vnútra Slovenskej republiky podľa §8 ods. 1 zákona č. 406/2011 Z. z. o dobrovoľníctve a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov spúšťa udeľovanie akreditácií v oblasti dobrovoľníckych činností (ďalej len „akreditácia“).

Žiadosti sa podávajú v termíne od 05. 08. 2024 do 15. 09. 2024

Akreditácia je štátne overenie spôsobilosti vysielajúcej organizácie alebo prijímateľa dobrovoľníckej činnosti - právnickej osoby zabezpečovať výkon dobrovoľníckej činnosti. V preklade ide o občianske združenia, neziskové organizácie, zariadenia sociálnych služieb, organizácie pracujúce s mládežou a pod., ktoré do svojich aktivít zapájajú dobrovoľníkov a aktívne zabezpečujú výkon dobrovoľníckej činnosti najmenej jeden rok pred podaním žiadosti. Rozhodnutie o udelení akreditácie sa vydáva na obdobie štyroch rokov a je podmienkou pre získanie dotácie podľa osobitného predpisu (Zákon č. 526/2010 Z. z. o poskytovaní dotácií v pôsobnosti Ministerstva vnútra Slovenskej republiky v znení neskorších predpisov).

Podmienky akreditácie, link na elektronický formulár pre podanie žiadosti a ďalšie dôležité informácie sa nachádzajú na stránke Ministerstva vnútra.

V prípade otázok sa pokojne obráťte na Prešovské dobrovoľnícke centrum, ktoré je garantom celej akreditácie. Disponujú bohatými skúsenossťami v oblasti dobrovoľníctva, ako aj vo formálnej a praktickej stránke manažmentu dobrovoľníkov a dobrovoľníčok.

Viac informácií nájdete aj na ich webstránke alebo na fanpage Platforma dobrovoľníckych centrier a organizácií. 

Kontakt

Mestský úrad Sabinov
Námestie slobody 57
083 01 Sabinov

Tel. ústredňa : +421 51 4880 422
e-mail : podatelna@sabinov.sk
             msu@sabinov.sk

Technický prevádzkovateľ a správca obsahu