Transparentné mesto

Ochrana osobných údajov

Ochrana osobných údajov

Mesto Sabinov, IČO: 00327735, Námestie Slobody 57, 083 01 Sabinov ako prevádzkovateľ informačného systému zverejňuje za účelom dodržiavania spravodlivosti a transparentnosti voči dotknutým osobám toto vyhlásenie o ochrane osobných údajov pod názvom ZÁSADY OCHRANY OSOBNÝCH ÚDAJOV v zmysle článku 13 a príslušných recitálov Nariadenia Európskeho parlamentu a Rady (EÚ) 2016/679 o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe takýchto údajov (ďalej len „Nariadenie“) a zákona NR SR č. 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov (ďalej len „zákon o ochrane osobných údajov“)

Zoznam dlžníkov

Zoznam dlžníkov

Mesto Sabinov zverejňuje zoznam daňových dlžníkov na daniach a poplatku za komunálne odpady a drobné stavebné odpady v zmysle § 52 zákona č. 563/2009 Z. z. o správe daní a o zmene a doplnení niektorých zákonov v platnom znení. Správca dane zverejňuje zoznam daňových dlžníkov, u ktorých eviduje podľa stavu k 31.12.2018 daňový nedoplatok, ktorý presiahol u fyzickej osoby ( vrátane fyzických osôb – živnostníci ) 160,- € a u právnických osôb 1 600,- €.

Rozpočet mesta

Rozpočet mesta

Rozpočet je základom finančného hospodárenia obce resp. mesta. Je tvorený pre jeden kalendárny rok. Návrh rozpočtu obce je pred schválením otvorený verejnosti na pripomienkovanie. Príprava a schvaľovanie rozpočtu prebieha v súlade s existujúcimi legislatívnymi predpismi, ktoré upravujú proces rozpočtovania.

Evidencia psov

Evidencia psov

Zaevidovaný musí byť každý pes (v zmysle VZN mesta Sabinov č. 9/2015 o miestnych daniach a miestnom poplatku za komunálne odpady a drobné stavebné odpady v znení zmien a doplnkov Všeobecne záväzného nariadenia č. 13/2016 o miestnych daniach a miestnom poplatku za komunálne odpady a drobné stavebné odpady), ktorý je držaný na území mesta Sabinov viac ako 90 dní.

Dotácie z rozpočtu mesta

Dotácie z rozpočtu mesta

Dotácie mesta Sabinov sú nenávratné finančné príspevky poskytnuté z rozpočtu mesta. Mesto Sabinov poskytne dotáciu právnickým osobám, fyzickým osobám - podnikateľom, ktorí majú sídlo, alebo trvalý pobyt na území mesta alebo ktorí pôsobia a vykonávajú činnosť na území mesta alebo poskytujú služby obyvateľom mesta. Okruh oblastí, ktorých sa poskytovanie dotácií týka, podmienok, za akých môžu byť poskytované, postup pri prerokovávaní ich poskytovania a zúčtovanie poskytnutých príspevkov upravuje Všeobecne záväzné nariadenie mesta Sabinov č. VZN č. 10-2021.

Dokumenty mesta

Dokumenty mesta

Organizačný poriadok mesta Sabinov je vnútorným organizačným predpisom mestského úradu schvaľovaný, menený alebo dopĺňaný Mestským zastupiteľstvom mesta Sabinov. Organizačný poriadok v súlade so všeobecne záväznými právnymi predpismi a Štatútom mesta Sabinov ustanovuje vnútorné organizačné členenie mestského úradu, rozsah riadiacich oprávnení a zodpovednosti pre jednotlivé pracovné pozície v organizačnej štruktúre, pôsobnosť a vzájomné vzťahy organizačných útvarov mestského úradu ako aj vzťahy k iným organizačným útvarom mesta.

Kontakt

Mestský úrad Sabinov
Námestie slobody 57
083 01 Sabinov

Tel. ústredňa : +421 51 4880 422
e-mail : podatelna@sabinov.sk
             msu@sabinov.sk

Technický prevádzkovateľ a správca obsahu

Tvorba stránok KRIŽAN ENTERPRISES s.r.o. |  Redakčný Systém: Joomla 4